Blog

Nieuwbouw stort in; volop werk in onderhoud

13 juni 2023
1 minuut
Charles Verhoef

Verkoop gedaald

Het zal je niet zijn ontgaan. De stekker gaat uit steeds meer nieuwbouwprojecten. De verkoop van nieuwbouwwoningen is dan ook sinds vorige zomer sterk gedaald! Dit jaar wordt nog maar de helft gebouwd ten opzichte van vorig jaar. En het ziet er niet naar uit dat het snel weer aantrekt. De grote vraag is nu: moeten we ons zorgen maken?    


Tips van onze voorzitter Charles Verhoef


Werk jij in de nieuwbouw van woningen? Dan raad ik je aan om je heen te kijken voor opdrachten in de onderhoudssector, renovatie of verduurzaming. Of om je heil te zoeken in de particuliere sector. Want de nieuwbouw van woningen is dan wel in elkaar gestort, tegelijkertijd is het nog stampend druk in de onderhoudssector. De verduurzaming kent hoogtijjaren en jouw collega’s in de particuliere sector hebben hun orderportefeuille gevuld tot eind volgend jaar. Zij kunnen juist wel een beetje verlichting gebruiken. 


Te hoge kosten 

Minister de Jonge kan dan wel roepen dat er een miljoen woningen gebouwd moeten worden, maar met roepen alleen komt ‘ie er niet. De stijging van de hypotheekrente en de torenhoge huizenprijzen zorgen ervoor dat mensen geen nieuwbouwhuis meer kunnen betalen. En ja, als er niet gekocht wordt, wordt er ook niet gebouwd.  

 
Vakmensen 

Jouw vakmanschap kan goed van pas komen in de sterk groeiende markt van isolatie, energietransitie en zonnepanelen. En de particulier doet zelf steeds minder aan het onderhoud van zijn huis. Ook daar ligt het werk voor het oprapen.  

 
Ondernemers 

Naast vakmanschap is ondernemerschap een extra aandachtspunt in deze sector. Kan jij een goede offerte maken? Werk je met eigentijdse algemene voorwaarden? Leg je meerwerk goed vast? Gebruik je opleveringsrapporten?  

Allemaal zaken waar Zelfstandigen Bouw je mee kan helpen? Met één simpel telefoontje gaan we voor je aan de slag. Want op Zelfstandigen Bouw kan je bouwen! 

Lees verder over onze diensten waarmee we jou versterken

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden