Actueel

Alles was fantastisch geregeld bij Zelfstandigen Bouw

12 juni 2023
2 minuten
Erik Klap en Charles Verhoef

Solidariteit

Cor Ros, sinds 2019 deelnemer van AOV Bouw, zag in 2022 twee keer de pechduivel aankloppen. Eerst een hartinfact, daarna een hernia. Cor kon langere tijd niet werken, maar kreeg toch inkomen. “Ik was blij dat ik – samen met ruim 3.450 andere vakmensen - deelneem aan AOV Bouw, want tijdens mijn revalidatie kon ik een beroep doen op de gezamenlijke pot voor een inkomen. Die solidariteit spreekt me aan.”

Gelukkig gaat het goed met Cor, sinds eind februari is hij weer volop aan het werk. Cor Ros heeft een kalkzandsteenlijmbedrijf in Sprundel. Hij is gek op motorsport en PSV, maar bovenal concentreert hij zich op zijn herstel. “Ik heb vorig jaar in mei een hartinfarct gehad, waarvan ik redelijk vlot herstelde. Het revalidatieproces verliep voorspoedig. Ik nooit had gedacht dat me zoiets zou overkomen. Ik was 63, leef gezond en ga met plezier naar mijn werk. De hele wereld staat dan zijn kop.

 

Geluk bij een ongeluk

Terug in de tijd. Naar die bewuste nacht, van woensdag op donderdag. “Ik ging gewoon naar bed, zo rond 23.00 uur. Ik mankeerde niets. Maar midden in de nacht werd ik wakker – badend in het zweet, druk op mijn borst – en ik maakte mijn vrouw wakker. Zij zag meteen dat het mis was en belde direct de ambulance. Amper een half uur later lag ik aan de monitor en beademing in het ziekenhuis. Het was echt een geluk bij een ongeluk dat mijn vrouw zo snel heeft gereageerd.”

 

AOV Bouw: eenvoudig en betaalbaar

Aan AOV Bouw van Zelfstandigen Bouw kan iedereen meedoen. Ongeacht leeftijd en beroep. Per variant betaalt elke deelnemer dezelfde inleg en inkomen is gegarandeerd. “Ik ben wel bijna vier maanden thuis geweest. Vlak na de bouwvakvakantie kreeg ik last van mijn rechterbeen én mijn rug. Wat denk je? Hernia! Opnieuw een langere periode thuis. Weer revalideren. Niet alleen vervelend voor mijn opdrachtgever, maar ook voor mij.”

“Met Zelfstandigen Bouw en de Arbo-arts heb ik tijdens de revalidatie veel contact en begeleiding gehad. Denk aan afspraken met specialisten en wanneer ik weer aan het werk zou kunnen. In dat proces speelt de Arbo-arts een belangrijke rol. Maar ik zelf natuurlijk ook, want niemand ervaart beter hoe fit ik me voel en of ik mijn werk weer professioneel kan uitvoeren.”

 

Sparen en pensioen

 “Alles was echt fantastisch geregeld. Een inkomen en goede begeleiding. Ik beveel het iedereen van harte aan. Bij andere verzekeraars betaal je zoveel meer. Bij Zelfstandigen Bouw ben je niet alleen aan het goede adres voor arbeidsongeschiktheid, maar ook voor je pensioen doordat je spaart van je inleg. Je regelt dus die twee dingen in één keer. En dat voor een bescheiden bedrag.”

Gerelateerd

Nieuws
30 november 2023
2 minuten

Koen Dijkstra nieuwe voorzitter Zelfstandigen Bouw: Streven naar inclusiviteit en samenwerking

Als de nieuwe voorzitter van Zelfstandigen Bouw voel ik mij ongelooflijk bevoorrecht. Het is een rol die mij de kans biedt om mijn passie voor vakmanschap en mijn ervaring als zelfstandig schilder te verenigen met mijn toewijding aan de belangen van onze leden. Het is een uitdaging die ik met volle overgave zal aangaan.

Nieuws
23 oktober 2023
6 minuten

Wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden

Zelfstandigen Bouw heeft met verbazing kennis genomen van het Wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden. Verbazing omdat de voorgestelde oplossingsrichtingen voorbij gaan aan het kernprobleem van de wet DBA. Dit wetsvoorstel suggereert dat het probleem gelegen is in een onvoldoende heldere wettelijke definitie van de arbeidsovereenkomst (art. 7:610 BW). De veelvuldige jurisprudentie van de afgelopen decennia hierover geeft daarentegen voldoende helderheid over wanneer sprake is van een arbeidsovereenkomst of niet. Het wetsvoorstel draagt niet bij aan extra verheldering. Integendeel, de voorgestelde criteria als ‘inbedding’ en ‘kernactiviteit’ zullen juist bijdragen aan de roep om meer jurisprudentie.

Column
29 augustus 2023
2 minuten

#VAKSJAAK - Kunstmatige Intelligentie in de Schildersbranche

De schildersbranche heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. We hebben gezien hoe sociale media ons dichter bij elkaar brachten en ons de kans gaven om wereldwijd kennis en inspiratie te delen. Maar nu staan we voor een nieuwe uitdaging: kunstmatige intelligentie (AI) en de impact ervan op onze schildersbranche.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden