Actueel

Alle misverstanden over AOV Bouw op een rij

15 februari 2021
3 minuten
Charles Verhoef

Er zijn nogal wat misverstanden over onze AOV Bouw voorziening. In dit artikel helpen we al deze misverstanden uit de wereld.

Zeker duur!

Welnee! Voor slechts € 75 per maand heb je jouw risico van ziekte en arbeidsongeschiktheid afgedekt. En vergeet niet dat het grootste deel van jouw inleg overblijft om reserves aan te leggen voor onzekere tijden. Of een pensioen op te bouwen. Zo regel je maar liefst 3 ondernemersrisico’s voor de prijs van 1.  

Wel betalen, maar niet uitkeren.

Helaas blijkt het vooroordeel over verzekeraars dat je wel premie moet betalen, maar dat ze niet betalen als je ziek wordt regelmatig keiharde realiteit te zijn. Bij ons is dat niet zo. Waarom?

De winst van verzekeraars wordt lager als ze moeten uitkeren. Zij hebben dus belang bij niet-betalen. Wij werken met een systeem waarin de deelnemers elkaar uitkeren bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Wij hebben dan ook geen financieel voordeel als er niet wordt uitgekeerd. De deelnemers echter wel. En daarom staan we garant voor onafhankelijke en deskundige beoordeling van een ziekmelding. Opdat degene die ziek is een uitkering krijgt en degene die niet ziek is niet ten onrechte geld krijgt van de andere deelnemers.

Nog meer misverstanden


© 2021 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden